2015 - ÅTTA RESOR

Hej!

 

Här kommer det årliga specialinlägget på lilla resebloggen!
Ni som följer bloggen vet att jag vanligtvis gör ett (eventuellt två) inlägg om varje resa. Förra året visade sig bli ännu ett fantastiskt reseår med hela åtta resor utanför Skandinavien! =)
Därför tänkte jag nu att det skulle vara roligt med en sammanställning över årets härliga äventyr, i kronologisk ordning.

 

Resorna under 2015 var:

 

1. Feb: Turkiet
2. Mar: Italien
3. Maj: UAE
4. Jun: Malta
5. Aug: Irland
6. Sep: Georgien/Armenien
7. Nov: Ungern
8. Nov: UAE

---------------------------------------------------------------------------------

1: TURKIET

Årets första resa blev en oförglömlig rundresa (främst avsedd för pensionärer) genom Turkiet. Vi började i Istanbul och åkte genom Ankara, Kappadokien och Kayseri ner till Antalya. Resan som vi trodde skulle bli rolig blev helt underbar! Och trots den stora ålderskillnaden fick vi äran att lära känna flera godingar som njöt av livet =)...

 
 

2: ITALIEN

I mars gjorde vi en resa till underbara Italien och dess två pärlor Rom och Venedig! Trots en del dåligt väder fick vi ta del av det italienska köket med tillhörande kulinariska njutning =) Sightseeing och ganska mycket kultur stod denna gången på listan...

 
 
 
3: UAE
 
Under maj månad (och en bit in i juni) åkte vi ner till UAE och framförallt Dubai under dess nästan varmaste period! Eftersom vi varit i Dubai så många gånger ville vi överträffa oss själva lite genom att bo högre (49e våningen), och flyga lite bättre (Business Class)... =))
 
 
 
4: MALTA
 
Som studentpresent gav jag lillsyrran en resa till Malta. Så i slutet av juni flög vi ner till medelhavsön för en weekend där. Sightseeing, sol och bad ingick självklart bland aktivitetrerna :)
 
 
 
5: IRLAND
 
I augsusti bestämde sig Alfred & jag för att åka till Irland. Där väntade ett väldigt späckat schema med alltifrån besök på Guniess-fabriks-muséet och det magiska landskapet vid Cliffs of Moher, till avstickare till Nordirland (Belfast) där vi besökte Titanic-muséet :))...
 
 
 
6: GEORGIEN/ARMENIEN
 
I september blev den (sedan länge planerade) resan till Gerogien och Armenien av! Det var Resemaffians allra första resa ihop =) En unik resa fylld med mycket skratt, mat, vandring och upptäcksfärder! För att inte tala om nattåg över gränsen mellan länderna ute i Kaukasus landsbygd!
 
 
 
7: UNGERN
 
För ge lite ljus i den tråkiga novembermånaden åkte resemaffian ganska snabbt iväg på sin andra resa ihop. Denna gången till en huvudstad närmare hem, nämligen Budapest. Fastän staden mestadels bjöd på moln och småregn, så var det ändå den där trevliga weekendresan man gärna gör i november för att göra månaden lite mysigare :)
 
 
 
8: UAE
 
Bara några dagar efter vi kom hem så åkte vi iväg igen, nu till Abu Dhabi och Ruwais. Denna gången var dock resan både rolig och sorglig på samma gång. Det var skönt att vara där igen men samtidigt var det för sista gången "på detta sättet". Så det blev lite av ett farväl... eller ska vi säga på återseende? :)...
 
 
 
Så där!
 
Under 2015 gjordes alltså åtta resor utanför Skandinavien, varav tre utanför Europa!
Antalet flygresor uppgick till 32 under året!
 
Jag vill tacka alla som varit med på någon av resorna och bidragit till ett fantastiskt år av resor! :D
 
Allt jag har att säga nu är att ett nytt år har börjat och att det ska bli spännande att se vad 2016 har att erbjuda. 
Första resan blir riktigt lång och går av stapeln redan i övermorgon då vi åker till Filippinerna i drygt tre veckor! Vi kommer där att besöka Manila, Boracay och Palawan :) Vi kommer dessutom göra en avstickare till HongKong när vi är där... =)
 
Tack för att du läst!
 
Till nästa gång:
BOKA FÖRST, TÄNK SEN! ;)

thepilgrim.blogg.se

"No man needs a vacation more than the person who just had one" ~ Elbert Hubbard

RSS 2.0