Miami & kryssning i Karibien!

----------------------------------------------------------------------------

Hej!

Då var det dags för en resa som inte bara skulle bli den första för året, utan även den första på många andra sätt.
En resa till Miami, där vi efter några dagar skulle hoppa på en kryssning som skulle ta oss ner genom de västindiska öarna.
Det skulle bli min allra första gång att flyga med världens största passagerarplan (A380), första gången för mig att besöka Florida samt första gången i Karibien och de fyra öar som vi skulle gå i land på.

Denna resa började vi fyra i Resemaffian planera redan för ett år sedan, och bokade både kryssning och flyg i mars 2016, hela tio månader före avresa!
Men hur blev vi då sex stycken som åkte? Jo, det var faktiskt av ren slump!
Vännerna Emmy och Marcus visste att vi skulle iväg på kryssning denna vinter, men inte exakt var, när eller hur. När de sedan berättar att de också ska iväg på kryssning i Karibien, förstår vi till en början inte att det är samma.
Men när vi gräver i ämnet så visar det sig inte bara vara samma dag, utan även samma rutt och rederi! Och för att göra det hela ännu knäppare, en hytt alldeles runt hörnet från vår hytt!!! Världen är allt liten :D


Det enda som skiljde dem från oss var flygresan dit och hem. Vi flög med British Airways via London medan de flög med Air France via Paris.

För att ge en bättre bild av resan så såg upplägget ut på följande sätt:

 

Tis: Flyg till Miami
Ons: MIAMI
Tor: MIAMI

 

KRYSSNINGEN
Fre: Kryssningen startar
Lör: Heldag på sjön
Sön: JAMAICA
Mån: Heldag på sjön
Tis: ARUBA
Ons: DOMINIKANSKA
Tor: Heldag på sjön
Fre: BAHAMAS

 

Kryssningen slut
Lör: Miami
Sön: Flyg hem

 

Tidigt på morgonen den 3 januari samlades vi alla sex på Landvetter =) Jul & nyår var precis över och det kalla och mörka januari låg och väntade framför oss. Därför kändes det alldeles underbart att få åka iväg i två veckor just under denna period ... :)

 
British Airways A320 tog oss första biten till London Heathrow =)
 
Väl framme på Heathrow så bytte vi terminal och intog fyra bekväma platser i Cathay Pacifics lounge för lite avkoppling och förfriskning =)
 
Lemonad, Mojito eller White Russian... bara att välja =)
 
Vårt flygplan, British Airways A380 taxar in mot gaten! En riktig bjässe =)
 
Snart är vi påväg!!! =)
 
Med sina två våningar hela vägen från början till slut, är som tidigare nämnt A380 världens största passagerarflygplan. Som mest kan kan den ta dryga 800 passagerare (!!!), men de flesta bolag har valt att få plats med First- samt Business Class ombord, och en del har till och med bar, lounge, dusch och en liten butik ombord. Så denna A380 hade plats för strax under 500 passagerare :)
 
Här har vi intagit våra platser på övervåningen :)
 
Efter start tyckte vi att det var kul att utforska planet lite, så vi sprang upp och ner i trapporna x))
 
Ytterligare tio timmar senare över Atlanten landade vi i Miami! Efter en oväntat smidig immigration/customs etc., så tog vi oss in till Collins Avenue där vi hade vårt hotellrum bokat med utsikt ner över gatan :D
 
Eftersom vi alla tre par bodde utspridda på olika hotell ganska långt ifrån varandra, så spenderade vi första dagen på egen hand. Här njuter vi av den första frukosten :)
 
Vädret under första dagen var inte det bästa, då det växlade mellan kraftiga skurar och uppehåll. Men det hindrade oss inte från att vilja utforska stadens gator... =)
 
Under senare delen av eftermiddagen så lade vi oss vid poolen på hotellet för avkoppling :)
 
Senare under kvällen tog dock Emmy och Marcus bussen ner till vår del av Miami Beach så att vi kunde äta middag ihop =) 
 
Under andra (och redan sista) dagen i Miami, gav Florida oss ett betydligt bättre väder! :D
27-28 grader och blå himmel :) Alfred och jag lade hela eftermiddagen på att promenera ner längs strandpromenaden och bara njuta =)
 
Jag hade ganska höga förväntningar av Miami, men staden hade inga som helst problem med att leva upp till dem! =))
 
Just kombinationen mellan storstad och strandliv är redan väldigt svår att hitta runtom i världen, då de flesta destinationer antingen är det ena eller det andra. Men Miami utnyttjar verkligen dess unika blandning och gör det bra! :) 
 
I mitt huvud har Miami Beach alltid präglats av skrattande folk på rollerblades och folk som spelar Volleyboll i solskenet och sanden... Och precis så var det tydligen i verkligheten också! =)
 
Ibland kunde staden påminna om Dubai, just med den lyxiga och moderna/urbana känslan i samband med strandlivet vid sidan om...
 
Efter en lång promenad nådde vi den sydliga udden av Miami Beach, South Pointe. Precis här passerar alla kryssningsfartyg som är påväg in/ut ur Miami :)
 
Nere vid sydspetsen hade vi hela Miami Beach bakom oss. Fastän dess strand sträcker sig hela 10km norrut, så fortsätter själva stranden längre upp genom Fort Lauderdale och West palm Beach i hela 100km till!!!
Tio mil strand börjar med andra ord här ;)
 
Efter några timmars promenad så blev det lite sol och dopp i havet innan kryssningen imorgon :)
 
Dessa "badvakts-torn" är ju ikoniska för platsen! =) 
 
Morgonen efter fick vi tacka Miami för två härliga dagar och bege oss ut till MSCs färjeterminal! =)
 
9047/9043/9040... Våra rumsnummer! :D
 
Vårt fartyg! "MSC Divina" =) Det kändes så otroligt kul att få kliva på denna. Och trots att vi rest mycket innan så var det ju första gången på en kryssning! Så tanken att vi går ombord för att vara där i åtta dagar var ju helt annorlunda, och minst sagt spännande...
 
Vårt hem under kommande vecka :) Eftersom vi inte hade så höga förväntningar på rummet så blev vi glatt överraskade! "En insideshytt kan väl inte vara så kul, med två små bäddar eller sunkig våningsäng...?"
Men rummet var rymligt och vårt badrum med dusch var jättefräscht!
Sängen var också väldigt skön (eftersom vi, framförallt jag, lyckades sova nonstop 10h i streck varje natt)!
 
Alfred var väldigt positiv och nöjd :D
 
Inte minst när han glammigt värre fick gå ner i dessa Swarovsky-trappor... ;)) 
 
Efter att vi alla intagit våra rum kände vi för en rundtur genom båten. Här har vi en av alla barer ombord =)
 
Bana för den som känner för en omgång i bowling! =)
 
Det här var den del av båten som imponerade mig mest! Teatern =)
Visst, vi var alla imponerade av fartygets storlek och dess oändliga utbud, men att man får plats med en hel teater (och av denna storlek!) var bara fantastiskt...
 
Ingen av oss sex spenderade en enda dollar i kasinot, men det kul att gå igenom och se hur folk satt som fastklistrade! =) Här hade de dock inte riktigt öppnat än (därav de tomma maksinerna)...
 
Gymmet ombord var av hög klass. Alla de vanliga maskinerna fanns, det var fräscht och städat och du fick en utsikt över havet :)
 
Ombord på däck fanns självklart en vattenruchbana för de lite mer äventyrslystna x)...
 
Huvudområdet på däck! Utomhuspool och bubbelpooler :)
 
Eller inomhuspool och bubbelpooler ;)
 
Innan avfärd från Miami så fick vi delta i den obligatoriska säkerhetsgenomgången :)
 
Den var ganska tråkig så vi passade på att ta lite selfies istället :)
 
Under solnedgången var det perfekt att sitta längst bak på däck och njuta med en kvällsdrink i hand...
 
Jag kan börja med att nämna att det för samtliga gäster ingick entré till buffén i priset. Denna buffé hade öppet 20 timmar om dagen, så man hade konstant tillgång till frukost-, lunch- eller middagsbuffé! Du kunde alltså svänga in vid 05:29 för en kaffe och omelettsmörgås, eller vid 13:48 för lasagne eller vid 00:14 för två slices av pizza! Eller alltihop flera gånger om... Här har vi en liten, liten del av buffén:
 
I början var man bara helt överrumplad av bufféutbudet och ville i princip välja ALLT! Så det fick bli lite småplock av olika saker...
 
Efter middagen så gick vi upp på däck för att vinka iväg Miami och se staden försvinna bakom oss...
 
På lördagen hade vi en heldag på sjön! Utan land i sikte avnjöt vi vår första frukostbuffé...
 
Hela eftermiddagen ägnade vi åt att sola, bada och dricka drinkar på däck! Helt underbart =)
Stämningen ombord var härlig med så mycket att göra och musik spelades på däck medan man kunde kolla på knäppa lekar och danser de hade på scen...
 
Skål för Karibien! :)
 
Två gånger under kryssningen var det "galakväll", eller "Formal evening"...? Självklart var det frivilligt, men de flesta klädde upp sig och gjorde ett besök i teatern för en timmes underhållning =) 
 
Med oss hade vi väldigt trevligt sällskap =))
 
Som jag tidigare beskrev så hade man ständigt tillgång till buffén. Om man ville så kunde man äta där varje kväll. Men det fanns också ett alternativ till buffén, som också det var inkluderad i priset. Det var att äta på en
À la carte-restaurang istället. Här fick man beställa för-, varm- och efterrätt från menyn. Dock fick du beställa hur många olika (eller hur många gånger av samma) rätter som du ville! Två förrätter, en varmrätt och tre efterrätter... eller tvärtom? ;)
 
Under vår fina À la carte-middag så anslöt sig ytterligare två trevliga personer! =)
 
För mig blev det till förrätt escargot (sniglar) i riktigt god smörsås med vitlöksmak. Varmrätten belv en god köttbit med potatis, sparris och räka. Sist men inte minst en brownie med glas och chokladsås till efterrätt :)
 
Fint folk på middag =)
 
Mätta och glada även ikväll :))
 
Nästa morgon (söndag) lade vi till på vårt första stopp, nämligen Ocho Rios i Jamaica! :D
 
Det som inledningsvis var molnighet sprack sedan upp :) 
 
En liten men fin strand med behagliga dopp i det västindiska havet :)
 
Vårt fartyg stod och poserade i bakgrunden :)
 
På kvällen var det dags för lite À la carte igen! Vårrullar till förrätt och lax med potatismos och kokta grönsaker till varmrätt. Jag beställde in dubbelt av allt, så någon efterrätt var det inte tal om för min del...
 
På måndagen hade vi en till heldag på sjön :)
 
Havet gungade något... lite... en gnutta
 
Nästa morgon (tisdag) så lade vi till i Oranjestad på Aruba! :D
 
Av våra fyra stopp under kryssningen, så är tre egna och självständiga länder. Det fjärde (Aruba) är en del av Nederländerna! Eller Nederländska Antillerna om man ska vara petig...
 
Efter lite sight-seeing i Oranjestad så åkte vi ut till Eagle Beach =)
 
Den var helt ljuvlig med riktigt härliga dopp i havet =)
 
Innan vi klev ombord på båten igen ville Alfred så gärna testa spårvagnen =)
 
Söt och mysig liten stad!
 
Väl tillbaka på båten var det dags att släcka törsten =) En Strawberry daquiri och en Miami vice!
Miami vice var en blandning mellan Pina colada och Strawberry daquiri... ja ni kan ju gissa vilken drink som blev min nya favorit under den här veckan!
 
På kvällen anslöt sig Emmy och Marcus för lite dryck och umgänge :) 
 
Middag på À la carten =)
 
Dagen efter (onsdag) nådde vi La Romana på Dominikanska Republiken! =)
 
Vi åkte tillsammans ut till Bayahibe Beach :)
 
Här gottade vi oss under några timmar :)
 
En väldigt fin strand :)
 
Ljus sand och turkost vatten med svajande palmer =) Mer än så begärde vi inte... ;)
 
Väl tillbaka på båten satte vi oss längst bak på däck vid "vuxenpoolen" och småpratade lite över en drink medan solen sänkte sig över havet...
 
Senare lät vi oss underhållas av kvällens show i teatern :) 
 
Följt av en drink eller två i en av alla barerna ombord =)
 
White russian, Cosmopolitan, Caipirinha, White russian igen samt Prosecco...
 
Torsdagen bjöd på ytterligare en heldag på sjön :)
 
Som bestod av sovmorgon, sol på däck, bad i poolen och lite goa drycker :)
 
Hela dagen i ända... =)
 
Efter middagen den kvällen satt vi alla vid Swarovskytrapporna och bara pratade och såg på folk som skulle fotograferas osv... 
 
Morgonen efter blev den enda där vi testade frukost på À la carten, istället för i buffén!
Bagel med cream cheese och rökt lax, pankakor samt äggröra som kom senare... Till detta beställde jag juice och kaffe =)
 
Vårt fjärde och sista stopp blev på fredagen, då vi lade till i Nassau på Bahamas! :D
 
Lite sight-seeing hann vi med även här =)
 
Innan vi tog oss ner mot stranden, närmare bestämt Junkanoo Beach! :)
 
Härifrån kunde vi se tillbaka mot kryssningsterminalen, som var helt ockuperad av fyra giganter!
Vår färja var den tredje från vänster... 
 
Aaaah... vad ska man säga. Jag älskar den här bilden =)
 
Dags att kliva ombord igen, för sista gången! :( 
 
På kvällen gick vi på avslutningsshowen, denna gången med Michael Jackson-tema! =)
 
The last supper i vår härliga À la carte...
 
För mig blev det musslor i gräddig sås till förrätt, schnitzel med ris till varmrätt och brownie med glas och chokladsås till efterrätt... =)
 
Nästa dag (lördag) återvände vi med fartyget till Miami under morgonen. Efter att ha ätit frukost och lämnat rummet så gick vi ut genom färjeterminalen vid lunchtid. Vädret var inte jättebra och eftersom vi alla var ganska trötta och hade varsin stor resväska att släpa på, bestämde vi oss för att åka ut till flygplatsen trots att våra flyg inte skulle gå förrän 21, respektive 22:30...
Vi satte oss i loungen där vi hade utsikt över plattan och alla plan, samt fri mat och dryck!
 
Efter några timmar där så kom äntligen vår A380 som skulle ta oss tillbaka hem över Atlanten :)
 
Hejdå Miami och Florida samt Karibien som gett oss 12 dagar av härlig semester!
 
Efter nio timmar landade vi på ett regnigt Heathrow!
 
Där vi återigen intog våra platser i Cathay Pacifics lounge :)
 
Denna gången passade jag dock på att testa deras dusch =) Kändes väldigt lyxigt att få fräscha upp sig under den långa resans gång!
 
Efter ytterligare några timmar så landade vi hemma på ett mörkt och kyligt Landvetter igen...
 
 
Sådär, det var allt från den här resan!
 
Vi måste säga att vi blev väldigt nöjda med hela äventyret från början till slut, och det var riktigt kul att få testa en kryssning!
Det är många som har frågat nu sen vi kom hem, om hur det var och om det är värt att testa. Självklart är alla olika med varierande preferenser och det är alltid svårt att ge ett enkelt svar som gäller alla. Men jag skulle ändå säga att JA, det är värt att testa. Det finns så mycket att göra ombord på majoriteten av dessa fartyg. Samtidigt är det skönt att få skämma bort sig lite ibland med allt som ingår och all service man får ombord.
 
Däremot vill jag vara tydlig med att man inte ska åka på kryssning för att utforska och upptäcka platser på djupet. Kryssning är inget färdmedel för att ta sig fram. Åker du på kryssning så är själva kryssningen i sig huvudattraktionen, inte destinationerna! Du får destinationerna som en fantastisk bonus på vägen
Detta är vitkigt att komma ihåg! :)
Som jag sagt till många sedan jag kom hem: Det är ett bra sätt att se många platser på ytan, att få ett smakprov så att man sedan kan bestämma sig att eventuellt åka till den bästa platsen igen, fast "på riktgit"...
 
Många undrar över kostnaden och tror att det är hutlösa priser. Det trodde vi med, men så behöver inte vara fallet!
Vi bokade i god tid, tio månader före avresa. Vi valde en insideshytt, men kom då ihåg att du har boende och mat inkluderat från morgon till kväll i en hel vecka!
 
Vi betalade 5200kr för färjan (MSC), och endast 3100kr för flyget (British Airways), t/r...
Totalt: 8300kr per person!
(Sedan valde vi att köpa till WiFi för 400kr per person, samt ett kuponghäfte var på 18st vin/öl/drinkar för 650kr)
 
Sen bokade vi även tre nätter på hotell i Miami också, men detta är ju upp till var och en. Vill du komma en vecka före avresa, tre dagar innan eller så sent som samma dag? Vill du bo billigt/dyrt, centralt/avsides... 
 
I land på de olika öarna kan dina utgifter vara så låga som 0kr! Du äter frukost på båten innan du går i land, middag ombord igen efter att du klivit på. Vill du inte köpa souvenirer eller åka någongstans så kan du verkligen komma undan gratis. Vill du inte heller spendera något ombord så behöver du inte heller det. För som du minns så ingår ju all mat och aloholfri dryck under bufférna.
-----------------------------------------------------------------------------------
 
Vi alla sex pratade om vilken ordning vi skulle vilja rangordna de fyra öarna, och det roliga var att vi alla verkade ganska eniga från första början, så det var ganska enkelt:
 
1: Aruba
2: Bahamas
3: Dominikanska Republiken
4: Jamaica
 
Men som jag skrev tidigare hann vi ju inte se så mycket som man hade velat, så listan ovan hade kanske sett helt annorlunda ut om vi istället fått en vecka på varje ö...
 
Sist men inte minst vill jag tacka Adrian, Kristian, Emmy, Marcus och Alfred för det fantastiska resesällskapet som ni är! =)
 
Hoppas att du som läste tyckte det var intressant och kanske fick lite inspiration till nästa långresa.
 
För mig börjar nästa långresa redan om två veckor då det bär av till Zambia, Zimbabwe och Sydafrika! Ska bli otroligt spännande då jag knappt varit i Afrika och då jag och Anny (som blir resekamrat) har massor av äventyr inplanerade...
 
Till nästa gång säger jag ta hand om er, och glöm ej:
BOKA FÖRST, TÄNK SEN!

thepilgrim.blogg.se

"No man needs a vacation more than the person who just had one" ~ Elbert Hubbard

RSS 2.0