Änligen framme!

 
Hej!
Nu har det varit lite dåligt med inlägg här, men det har varit mycket sedan vi kommit ner, så har inte hunnit lägga upp något.
Men jag får väl börja så smått här nu då med resan ner.
 
Det började med den segaste incheckning (och säkerhetskontroll) jag nånsin upplevt på lilla Landvetter. 45+20 minuter skulle det ta, och fastän vi var på plats 1h,40m innan så slutade det med att vi fick springa som galningar till planet!
 
En sista glimt av detta skitväder (snö, kyla & dimma) på många veckor framöver! =))
 
Efter ett byte i Istanbul var det dags för sista biten till Abu Dhabi!
 
När vi landat strax efter tre på natten fortsatte resan i ytterligare tre timmar med bil, ut till Ruwais. Det var då bums i säng för att sedan vakna och bege oss mot stranden. Varför ödsla tid när jag kan göra detta?
 
Temperaturen här nere ligger nu på runt 25c, så det är inte jättevarmt, men duger gott och väl när det ändå bara är januari.
 
Ni får ta hänsyn till att jag är en newbie när det gäller bloggande, men jag ska försöka göra bättre och längre inlägg framöver. Nu vet ni åtminstone att vi är vid liv ;)
 
Kram på er så länge!
 

Introduktion =)

Hej och välkommen!
Kul att du tittar förbi min lilla blogg som jag startat i samband med mitt (vårt) halvår i Förenade Arabemiraten.
 
De allra flesta känner till det hela som att vi ska befinna oss i Dubai. Detta är egentligen inte helt korrekt utan har använts för att inte förvirra folk med Abu Dhabi/Förenade Arabemiraten/Ruwais/Dubai osv....
Därför tänkte jag att det kunde vara lämpligt med en liten lektion för er läsare ;)
 
1. Landet vi ska till heter "Förenade Arabemiraten", på engelska "United Arab Emirates" (UAE, vilket jag ofta kommer använda som förkortning).
 
2. Största och mest kända staden heter Dubai, medan huvudstaden heter Abu Dhabi. Avståndet är 12 mil.
 
3.Staden (byn?) vi ska bo i heter Ruwais och ligger egentligen ganska långt ifrån städerna, ca 20 mil från Abu Dhabi och hela 32 mil från Dubai.
 
Men ni behöver inte oroa er! Ni kommer få se massvis med bilder även därifrån ;)
 
Utöver själva vistelsen i UAE så kommer vi i mars även besöka de små grannländerna Bahrain, Kuwait och Qatar. Vem vet, kanske blir det mer än så under våren... ;)
 
För er som undrar så åker vi 27 januari och återvänder 1 juni (med ett litet besök i Sverige i mitten av perioden.
 
 
Stay put for more! 

thepilgrim.blogg.se

"No man needs a vacation more than the person who just had one" ~ Elbert Hubbard

RSS 2.0